Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Το μυστικό αναπτυξιακό σχέδιο (Αποκλειστικό)

Ο Δήμαρχος Αιγινίου λένε θέλει τα Διόδια στο Αιγίνιο και δεν κάνει τίποτε για να ακυρωθεί η κατασκευή τους.
Και τον κατηγορούν γιαυτό οι ανίδεοι!!!
Τον κατηγορούν αγνοώντας ότι πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται ένα μυστικό αναπτυξιακό σχέδιο που ο Δήμαρχός μας αναπτύσσει μεθοδικά βήμα με βήμα.
Κατ’ αρχήν όσοι από τους Νομούς Ημαθίας – Πέλλας – Φλώρινας κ.λ.π. θέλουν να μετακινηθούν νοτιότερα του Αιγινίου θέλουν δε θέλουν θα περάσουν από το Αιγίνιο για να γλιτώσουν τα διόδια.
Ο Δήμος Αιγινίου όμως δε θα μείνει άπραγος. Ετσι:
α) Θα βάλει διόδια 0,50 ευρώ για κάθε διερχόμενο όχημα. Επειδή δεν έχει όμως δικαίωμα να βάλει διόδια για τη χρήση των δρόμων θα τα ονομάσει κουνουπόδια και θα δικαιολογηθεί ότι τα αυτοκίνητα τρομάζουν τα κουνούπια και τα ξεσηκώνουν από τους τόπους αναπαραγωγής τους και έρχονται στο Αιγίνιο και μας τσιμπάνε. Έτσι αναγκαζόμαστε ως Δήμος και πολίτες να αγοράζουμε μαζικά φλιτ και κουνουπιέρες. Ο τρομάζων τα κουνούπια πρέπει να πληρώνει.
β) Θα βάλει δημοτικές καντίνες στις εισόδους και εξόδους του Αιγινίου που θα πουλάνε σάντουιτς και ο Δήμος θα μπουκώσει στο τάλιρο από τους πεινασμένους διερχόμενους που θα είναι σταματημένοι από το μποτιλιάρισμα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Δήμος Αιγινίου ετοιμάζει τη δική του παραλία και δίπλα το δικό του Λιμάνι. Ήδη όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ τοπογραφική εταιρεία μέτρησε τα 15 χιλιόμετρα παραλίας του Δήμου και τώρα ετοιμάζονται να κόψουν τα οικοπεδάκια.
Δίπλα θα γίνει το Λιμάνι του Αιγινίού. Εδώ βρίσκεται το μεγάλο κόλπο που μυστικά προωθεί ο Δήμαρχος Αιγινίου προσωπικά σε συνεργασία μόνο με τον πρωθυπουργό Ελλάδος για να μη διαρρεύσει (Ο δήμαρχος Αιγινίου είναι φιλαράκια με τον Κώστα Καραμανλή και χαίρει της μεγάλης εκτίμησής του, γιατί σε κομματική εκδήλωση που ήταν παρών και ο πρωθυπουργός, ο δήμαρχος τραγούδησε με την απαράμιλη καλλιτεχνική του δεξιοτεχνία 2-3 ερωτικά κομμάτια, και ο Κώστας Καραμανλής έβαλε τα κλάματα από τη συγκίνηση).
Το λιμάνι του Αιγινίου ευρισκόμενο σε απόλυτα κομβικό σημείο (είσοδος Θερμαϊκού κόμβος Εγνατίας – ΠΑΘΕ) θα απορροφήσει ολόκληρη την κίνηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και έτσι την πάτησε η εταιρία Hutchison – Alapis που το αγόρασε και θα κερδίσει το Ελληνικό δημόσιο και φυσικά ο Δήμος Αιγινίου που έχει τα οικόπεδα αλλά και την ιδέα.
Σήμερα εμφανίζεται ο Δήμαρχος να συμπεριφέρεται περίπου ως μέτοχος της εταιρείας που κατασκευάζει τα διόδια. Που να καταλάβουν οι ανόητοι το σχέδιο. Και βέβαια είναι μέτοχος όχι όμως ο ίδιος αλλά ο Δήμος Αιγινίου.
Διότι μόλις η εταιρεία κατάλαβε την αξία του Αιγινίου λόγω της παραλίας και του λιμανιού του, αμέσως σήκωσε τα χέρια ψηλά και αναγνωρίζοντας τις επιχειρηματικές ικανότητες της Δημοτικής Αρχής ζήτησε συνεργασία. Αυτό που φημολογείται λοιπόν ότι ο Δήμος Αιγινίου θα εισπράττει το 20% των διοδίων δεν είναι ψέμα. Ο Δήμος Αιγινίου προκειμένου να δώσει στην εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου το 1% από τα έσοδα του λιμανιού και το 0,5% από τα έσοδα του παζαριού έλαβε το 40% της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου με δικαίωμα είσπραξης το 20% επί των μεικτών εσόδων κάπου 10.000.000 ευρώ το χρόνο.
Εκτός αυτού η εταιρεία θα κατασκευάσει και έναν ακόμη ημικόμβο αμέσως μετά τα διόδια προς Θεσσαλονίκη από όπου θα κινούνται τα φορτηγά προς το Λιμάνι αλλά και οι παραθεριστές προς την παραλία του Αιγινίου. Έτσι για να μην πληρώνουν διόδια οι Θεσσαλονικείς αντί να πηγαίνουν στις Νοτιότερες παραλίες της Πιερίας θα την πέφτουν για μπάνιο στην παραλία Αιγινίου.
Ήδη ο Δήμος Αιγινίου φρόντισε να κάνουν στάση και όλα τα πλοία από και προς το Λιμάνι Θεσσαλονίκης καθώς και την δρομολόγηση ιπτάμενων δελφινιών. Έτσι οι πολίτες θα μπορούν επίσης μέσω του Λιμανιού μας να παρακάμπτουν τα Διόδια και να μη τους πληρώνουν τους κερατάδες!
Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό όλα είναι λεπτομερώς σχεδιασμένα από τη δημοτική αρχή και προσεχώς, λίαν συντόμως, εδώ στο Αιγίνιο θα χεστούμε στο τάλιρο.

Περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτά, αλλά και για το νέο διεθνές αεροδρόμιο Αιγινίου καθώς και για την Διεθνή Έκθεση Αιγινίου σε επόμενες αναρτήσεις.
Μέχρι τότε απομονώστε αυτά τα ταραχοποιά στοιχεία που υπονομεύουν τα διόδια στο Αιγίνιο και μαζί μ’ αυτά το μέλλον μας. Ντροπή τους.