Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Αντεπίθεση για τα κολέγια

Αρκετά μας έχουν στριμώξει οι Ευρωπαίοι φίλοι και εταίροι μας με την υπόθεση των πτυχίων των κολεγίων που συνεργάζονται ως παραρτήματα με τα δικά τους πανεπιστήμια και τελικά πρέπει λέει να αναγνωρίζονται τα πτυχία τους σαν ισότιμα με αυτά των Ελληνικών πανεπιστημίων.

Σήμερα γελάνε με τις αντιδράσεις μας και ξέρουν ότι έχουν το πάνω χέρι και θα μας επιβάλουν τη νομοθεσία που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Είναι καιρός όμως να περάσουμε και εμείς στην αντεπίθεση και να τους υποχρεώσουμε να συνθηκολογήσουν άνευ όρων.
Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ιδρύσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια παραρτήματα στην Αγγλία, την Γαλλία και την Γερμανία. Έτσι θα γράφονται χωρίς καμία προϋπόθεση φοιτητές από τις χώρες αυτές που θέλουν να περάσουν ζωή και κότα και να απολαύσουν τη φοιτητική ζωή και όταν θα παίρνουν το πτυχίο θα έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα των συμπατριωτών τους με ανάλογο πτυχίο. Θα κάνουν φουλ γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις και τέλος όταν με το καλό παίρνουν το πτυχίο τους θα δουλεύουν οι γιατροί στα νοσοκομεία τους, οι μηχανικοί στα μεγάλα δημόσια έργα τους (ξέρετε κάτι σαν την υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης κλπ) κλπ
Κρύος ιδρώτας θα τους λούσει και μόνο που θα το ακούσουν και θα φανταστούν ένα τέτοιο σενάριο και αμέσως θα ακυρώσουν την βολική σήμερα γι αυτούς σχετική νομοθεσία.
Για να τους πιέσουμε δε παραπάνω πρέπει να πείσουμε και τους αδερφούς μας Κύπριους και τους γείτονές μας Βούλγαρους να στήσουν και αυτοί μερικά παραρτήματα πανεπιστημίων στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο.
Οταν οι φοιτητές των χωρών αυτών δουν τι γίνεται δίπλα τους και καταλάβουν τι εστί φοιτητική ζωή που έτσι κι αλλιώς οδηγεί στα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα, θα μιμηθούν το καλό παράδειγμα και οι υπουργοί παιδείας αλλα και ολόκληρες οι κυβερνήσεις τους θα τραβάνε τα μαλλιά τους. Θα καταλάβουν οτι αν δεν κάνουν κάτι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι πρώτη στην Ευρώπη, γιατί ναι μεν οι Ελληνες είναι χύμα αλλα πάλι με κάποιο μυστήριο τρόπο (ισως έτσι δικαιολογείται το ρητό "ο Θεός είναι Έλληνας")τελικά καταφέρνουν να την ψιλοβολεύουν, ενώ αυτοί θα πάθουν ότι παθαίνουν οι τουρίστες τους που έρχονται τα καλοκαίρια στην Ελλάδα και όταν επιστρέφουν πίσω κάνουν ένα εξάμηνο να συνέλθουν.
Ετσι λοιπόν θα αποσύρουν τις εξυπνάδες τους και θα μας αφήσουν στην ησυχία μας να πορεφτούμε όπως ξέρουμε.
Ετσι κι αλλιώς μ' αυτή τη χύμα παιδεία μας έχουμε γεμίσει τα πανεπιστήμια,τα ερευνητικά κέντρα και τις εταιρείες του ανεπτυγμένου κόσμου με εξαιρετικούς επιστήμονες.