Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Κουτομικρομωροδοξία (κατά το κουτοπονηριά, μικροψυχία και το μωροφιλοδοξία)


Μερικές φορές δεν υπάρχουν λέξεις για να χαρακτηρίσεις κάτι, και αναγκάζεσαι να τις εφεύρεις.
Η λέξη λοιπόν του τίτλου «Κουτομικρομωροδοξία» εφευρέθηκε για να χαρακτηρίσει τους διοικούντες τον δήμο Πύδνας  - Κολινδρού.
Κρύβονται και θα συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.
Η σκέψη και η (κουτοπόνηρη) "στρατηγική" τους που παντρεύεται με μια εμφανέστατη μικρότητα και τη μωροφιλοδοξία που χαρακτηρίζει κάποιους, είναι στο να ευνοήσουν όσο μπορούν περισσότερο τον Κολινδρό μεταξύ των 17 οικισμών του καλλικρατικού Δήμου..
Δεν καταλαβαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό αδικούν τον Κολινδρό και τους περήφανους και αξιοπρεπείς κατοίκους του που δε θέλουν και δε χρειάζονται κουτοπονηριές, μυστικές συνεννοήσεις και εύνοια εις βάρος των άλλων.
Σήμερα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να σχεδιασθεί μια στρατηγική ισόρροπης ανάπτυξης λαμβάνοντας υπ’ όψιν ολόκληρο  το δήμο. Τίμια, ανεπιτήδευτη με σοβαρό αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε επιμέρους περιοχής.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του χτισίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δημοτών των διαφόρων οικισμών του δήμου και της συμπόρευσης στο δύσκολο δρόμο που έχουμε να βαδίσουμε.
Ο τοπικισμός που εκτρέφεται από την πρακτική της σημερινής δημοτικής αρχής θα δημιουργήσει πολύ μεγάλη ζημιά στο νέο δήμο.
Πριν είναι αργά και με την ευκαιρία του νέου έτους και της νέας διαχειριστικής περιόδου, είναι απαραίτητο να γίνει ένας ουσιαστικός διοικητικός και στρατηγικός ανασχεδιασμός και συγχρόνως αλλαγή της παλαιοκομματικής και τοπικιστικής νοοτροπίας που υπάρχει.